Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Under måndagen ska representanter för partierna i det katalanska parlamentet mötas för att diskutera hur man ska svara på den spanska centralregeringens beslut att utlysa nyval i regionen, enligt AFP.

Bland det som ska beslutas är när en debatt ska hållas i det regionala parlamentet. Debatten skulle kunna ge separatisterna ännu en chans att förklara Katalonien självständigt, uppger nyhetsbyrån.

Under lördagen föreslog Spaniens premiärminister Mariano Rajoy att den katalanska regionregeringen avsätts och att ett nyval ska hållas i januari. Enligt en mätning som El Periódico publicerade i helgen skulle dock separatistblocket få ett fortsatt starkt stöd i ett nyval på 47,9 procent. Det är 0,1 procentenhet mer än vid det senaste regionvalet.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.