Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Klädkedjan Kappahl byter vd då Danny Feltmann får lämna med omedelbar verkan. Han och styrelsen har olika syn på bolagets utveckling och prioriteringar, enligt ett pressmeddelande där bolaget även flaggar för högre omsättning och resultat än vad analytikerna väntat sig.

– Styrelsen och verkställande direktören har olika syn i dessa viktiga frågor och det naturliga är då att gå skilda vägar. Jag vill även betona att ledningsförändringen inte har föranletts av kortsiktiga försäljnings- eller resultatvariationer då försäljningen och resultatet för det tredje kvartalet 2018 förväntas vara i nivå med utfallet för det tredje kvartalet 2017, säger styrelseordförande Anders Bülow.

Under det tredje kvartalet 2017 hade Kappahl en omsättning på 1 217 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 119 miljoner kronor. Enligt Bloombergs analytikerestimat väntas Kappahl rapportera en omsättning för tredje kvartalet i år på 1 189 miljoner kronor och ett rörelseresultat om 105 miljoner kronor.

Processen med att rekrytera en ny vd inleds omgående och tills vidare går styrelseledamoten Göran Bille in som tillförordnad vd.

Göran Bille har suttit i styrelsen sedan december 2016 och har tidigare varit vd och koncernchef för Gina Tricot respektive Lindex.

Aktien stiger 6,2 procent till 25,82 kronor.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.