Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

USA och Kanada väntas mest sannolikt komma att hålla informella Nafta-samtal vid sidlinjen för en stor FN-träff om några dagar. Det har Kanadas premiärminister Justin Trudeau uppgett under söndagen, skriver Reuters.

Kanada har getts en tidsfrist att nå ett avtal med USA senast fram till slutet av september. Därefter kan det potentiellt bli tal om att landet slängs ur Nafta, vilket man var med och grundade tillsammans med USA och Mexiko 1994.

USA har sedan tidigare fått till en uppgörelse med Mexiko, och kräver nu eftergifter från den kanadensiska sidan, som under gällande Nafta-avtalet anklagas ha tagit jobb ifrån USA, enligt president Donald Trump.

Kanada har tidigare sagt att man inte tänker stressas att att nå ett avtal. Justin Trudeau upprepade under helgen att han inte tänker underteckna ett dåligt Nafta-avtal.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.