Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Den nya amerikanska Fed-chefen Jerome Powell höjde räntan i samband med sitt första möte.

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve höjde på onsdagen styrräntan, målnivån för dagslåneräntan kallad Fed funds, till ett intervall mellan 1,50 och 1,75 procent. Målet var tidigare mellan 1,25 och 1,50 procent.

Fed har inte höjt räntan sedan den 13 december då den höjdes med 25 punkter till intervallet 1,25-1,50 procent. Onsdagens kommunicerade beslut fattades enhälligt.

Fed bedömer fortsatt att räntan kommer att höjas tre gånger under året, inklusive dagens kommunicerade höjning. Det betyder att två ytterligare höjningar är att vänta. Centralbanken hade samma prognos i december. Höjningarna omfattar 25 punkter.

Ledamöternas medianprognos för styrräntan, Fed funds uppgår till 2,1 procent i slutet av året. Nästa år väntas den ha stigit till 2,9 procent till 3,4 procent i slutet av 2020. Den långsiktiga räntan väntas ligga på 2,9 procent.

I december var motsvarande siffror 2,1 procent 2018, 2,7 procent 2019, 3,1 procent 2020 och 2,8 procent på lång sikt.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.