Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Den japanska regeringen vill få fart på landets rymdindustri och presenterar en satsning värd 940 miljoner dollar för att finansiera startups i sektorn. Det meddelades vid ett event i Tokyo på tisdagen, skriver CNBC.

Pengarna kommer att vara tillgängliga via investeringar och lån under de kommande fem åren. Regeringen siktar på att dubbla landets rymdindustri under samma tidsperiod.

”Vi tror att detta kommer att bli ihågkommet som en vändpunkt för vår växande industri”, sade Takeshi Hakamada som är vd och grundare av Ispace. Företaget har fått finansiell backning av regeringen tidigare och ska framöver finansiera två prospekteringsuppdrag till månen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.