Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Den italienska konkurrensmyndigheten, AGCM, har inlett en utredning mot Apple och Samsung.

Granskningen fokuserar på om huruvida företagen genom uppdateringar av operativsystemen i sina smartphones medvetet har gjort dem långsamma i syfte att få kunder att köpa nya mobiler. Det rapporterar Apple Insider.

AGCM, som fått klagomål från kunder på dessa grunder, uppgav att man genom utredningen ska försöka fastställa om företagen genomför uppdateringar enbart i syfte att förvärra mobilers prestation. En uppdatering av ett operativsystem är oftast till för att stärka dess kapacitet.

Apple har tidigare erkänt att man gjort sina iPhones långsamma för att kompensera för den sämre batteriprestanda som uppstår över tid. Bolagets förklaring har emellertid inte bitit och man har fått emot sig ett flertal stämningar och en utredning i Frankrike.

Samsung har dementerat att man ska göra sina mobiler långsamma då man är måna om produktkvalitén. Bolaget sade förra månaden att man till och med jobbar med att förlänga livstiden för batterierna genom olika åtgärder, inklusive mjukvarualgoritmer som styr batteriladdningen och laddningstiden.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.