Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Den iranska centralbankens valutachef Ahmad Araghchi har arresterats, mot bakgrund av inkommande sanktioner från USA. Det rapporterar AFP.

Araghchi arresterades tillsammans med flera andra icke-namngivna personer, däribland en tjänsteman och fyra valutamäklare.

Nya amerikanska sanktioner införs på Iran under tisdagen efter att USA dragit sig tillbaka från kärnvapenavtalet med landet.

Samtidigt är det oroligt i landet med mycket protester i olika delar av landet, drivet av oro över vattenbrist, ekonomin och det politiska systemet i landet.

Ayatollan Hossein Nouri-Hamedani som är en av landets högsta religiösa ledare uppgav i ett tal från i lördags att de som korrumperar ekonomin måste ställas inför rätta.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.