Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Iran kan komma att lämna det kärnkraftavtal som uppnåddes med världens sex stormakter om USA besluta att träda ur det. Det uppgav utrikesminister Mohammad Javad Zarif till kanelen Al-Jazeera, rapporterar CNBC.

Avtalet har tidigare pikats av USA:s president Donald Trump som kallat det för ”det värsta avtal som någonsin förhandlats”.

Härnäst väntar en tidsfrist i mitten av oktober där Trump måste bestämma om han ska ratificera avtalet som innebär att Iran lever upp till kraven. Väljer han att avstå det kommer kongressen att behöva fatta ett beslut inom 60 dagar om det ska återgå till de sanktioner som gällde innan avtalet.

Men om det omnämnda blir en realitet så finns det inte en garanti för att Iran själva väljer att fortsätta visa sitt åtagande mot avtalet.

”Om Washington beslutar att dra sig ur avtalet har Iran valet att dra sig tillbaka och se över andra alternativ. Washington kommer att vara i en bättre position om det kvarstår åtagandet mot avtalet”, citeras Javad Zarif ha sagt till Al-Jazeera.

Irans kärnkraftavtal är undertecknat med USA, Storbritannien, Ryssland, Frankrike, Kina och Tyskland (EU).

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.