Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Airbnb:s finanschef Laurence Tosi har stigit åt sidan med den officiella förklaringen att han vill ägna mer tid åt sin investeringsfond, Weston Capital Partners.

Men enligt tekniksajten Recode ska det hela snarare bero på meningsskiljaktigheter med vd Brian Chesky.

En person med insyn sade att de två ska ha haft olika uppfattningar om den framtida tillväxten för Airbnb.

Detta är något som även affärssajten The Information har tagit upp. I en artikel som nyligen publicerades uppgavs Tosi och Chesky ha stridit över hur man ska balansera Airbnb:s finansiella stabilitet, som behövs för en börsnotering, med bolagets investeringar mot att bli ett mer diversifierat resebolag. Det sista är något som ska ha varit Cheskys önskemål.

I ett blogginlägg där chefsavhoppen och utnämningarna offentliggjordes meddelade Chesky även att en börsnotering för Airbnb inte kommer att bli av i år.

Vid sidan av att Tosi lämnar meddelades det också att man befordrar Belinda Johnson, bolagets chefsjurist och ansvarig för affärer, till ny operativ chef. Hon uppges inte ge upp sina befintliga uppdrag i samband med den nya utnämningen, utan addera de arbetsroller som posten som operativ chef medför.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.