Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Prisindex för privatägda bostäder steg 0,1 procent mellan april och maj enligt den senaste månadsstatistiken från Valueguard. Detta efter att ha varit upp med 0,9 procent månaden innan.

Bostadsrättsindex backade med 0,1 procent medan villaindex var upp 0,2 procent, efter att ha stigit med 1,3 respektive 0,7 procent i april.

Justerat för säsongseffekter ökar det sammanvägda indexet med 0,5 procent. Bostadsrättsindex ökar med 0,6 procent medan index för villor ökar med 0,5 procent efter säsongsjusteringen.

”Efter höstens nedgång på bostadsmarknaden har återhämtningen på bostadsmarknaden varit måttlig, med en mestadels sidledsgående marknad. Detta gäller särskilt i huvudstaden, där vi inte sett någon återhämtning alls. Det var också där höstens nedgång var djupast”, uppger Valueguard.

På tremånadersbasis är det kombinerade indexet upp med 1,0 procent medan det är ned med 4,0 procent på årsbasis. Priserna på bostadsrätter har backat med 7,1 jämfört med för ett år sedan medan villorna är ned 2,0 procent.

I Stockholm är nedgången för bostadsrätter 0,4 procent i månadstakt medan priserna är upp med 0,5 respektive 2,6 procent i Göteborg och Malmö. Villapriserna har sjunkit med 0,4 procent i Stockholm och med 0,6 procent i Göteborg, medan de är upp 0,7 procent i Malmö.

I årstakt är bostadsrättspriserna ned med 8,7 procent i Stockholm, 4,7 procent i Göteborg och 2,9 procent i Malmö. För villorna är årstakten -7,9 procent för Stockholm, -2,6 procent för Göteborg och +0,6 procent för Malmö.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.