Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Spanska klädbolaget Inditex, som äger bland annat H&M-konkurrenten Zara, redovisar en omsättning i linje med förväntat under räkenskapsåret 2017/2018. Resultatet var också i stort sett i linje med marknadens förväntningar.

Omsättningen steg med 9 procent till 25,3 miljarder euro, att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 25,4.

Rörelseresultatet blev 4,31 miljarder euro, väntat rörelseresultat var 4,28. Bruttomarginalen låg på 56,3 procent mot väntade 56,4 procent. Rörelsemarginalen var 17,0 procent.

Resultatet efter skatt blev 3,37 miljarder euro, analytikerkonsensus 3,34.

Försäljningen i jämförbara butiker var upp 5 procent och beskrivs ha varit positiv på samtliga marknader. Inditex uppger att onlineförsäljningen samtidigt ökat med 41 procent under året och stod för 10 procent av koncernens totala försäljning.

Styrelsen i Inditex föreslår en utdelningshöjning med 10,3 procent till 0,75 euro per aktie.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.