Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Indien planerar att inte köpa in mer råolja från Iran från och med november, skriver The Economic Times of India.

Affärstidningen har hört sig runt med de olika indiska oljeföretagen och fått svar om att de inte har efterfrågat mer iransk olja under november. Företagen kan emellertid byta uppfattning eftersom de har fram tills början av nästa månad att fatta slutliga beslut om inköpen.

Det är USA:s sanktioner mot Iran som har lett till denna utveckling, och Indien har tidigare indikerat att det kan bli tal om utebliven oljeimport från Iran i framtiden.

Om detta blir av kommer det att utgöra en stor smäll mot Iran då Indien är den näst största köparen av landets olja. I år har Indien stått för 27 procent av Iran oljeexport. Det motsvarar 577 000 fat om dagen, enligt data från Bloomberg.

Den strypta oljeexporten från Iran har varit en starkt bidragande faktor till varför oljepriset börjat röra sig uppåt på senare tid. Det talas även om att oljan kan nå 100 dollar fatet, vilket i sådana fall skulle vara första gången sedan 2014.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.