Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Den internationella valutafonden, IMF, har gått med på att ge Argentina en kreditlina på 50 miljarder dollar, rapporterar CNN.

Uppgörelsen kommer efter att den argentinska regeringen bett om hjälp förra månaden. Landets ekonomi plågas av en stigande inflation och den egna valutan peson har tappat 20 procent av värdet mot dollarn.

IMF-chefen Christine Lagarde sade efter att förhandlingarna avslutats att kreditlinan är till för att hjälpa Argentina att dra ned på sitt budgetunderskott och få ned inflationen.

”Som vi sagt tidigare är detta en plan framtagen av den argentinska regeringen, en som syftar till att stärka landets ekonomi”, sade Christine Lagarde.

Kreditlinan skulle finnas tillgänglig att ta del av under en treårsperiod men innan den kan slutgiltigt godkännas av IMF:s verkställande organ måste man först gå igenom Argentinas ekonomiska plan. Detta blir av under de kommande dagarna.

Argentina har tidigare gått igenom ekonomiska kriser och vid den senaste 2002 förklarades landet bankrutt.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.