Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Den svenska möbeljätten Ikea planerar att minska inköps- och logistikkostnaderna med minst 3,5 miljarder kronor per år. Det uppger inköps- och logistikchefen Henrik Elm till Dagens industri.

Beskedet om kapningen ges i samband med träffen med leverantörer i Älmhult och ett viktigt skäl för det är omställningen i detaljhandeln. Att fler personer handlar via nätet ställer nya krav på snabbare och effektivare logistik, uppges det.

Samtidigt motsvarar det omnämnda beloppet en samlad minskning för inköp och logistik på två procent per år, vilket är en utmaning.

”Det är ett extremt tufft uppdrag, speciellt med tanke på att vi redan sedan många år jobbat hårt för att optimera och sänka kostnaderna i alla led. Men jag är övertygad om att det kommer att gå”, säger Henrik Elm.

Ikea har sedan 2000 halverat antalet leverantörer men räknar med att inte behöva säga upp fler framöver. Bolaget har idag 1 000 leverantörer.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.