Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Den svenska möbeljätten Ikea planerar att ta stora kliv för att hinna ikapp med den sena ankomsten till e-handel.

I en intervju med Financial Times uppgav nya vd:n Jesper Brodin att detta kommer att verkställas genom fler förvärv liknande den av TaskRabbit.

TaskRabbit är en marknadsplats som erbjuder uthyrning av personal för olika uppgifter. I fallet med Ikea kan det handla om till exempel montering av bolagets möbler eller tjänster som flytthjälp och städning.

Enligt Jesper Brodin har uppköpet av TaskRabbit varit betydande i att inte bli helt bortsprungna på det digitala området.

”Vi befinner oss just vid starten. TaskRabbit var det första förvärvet vi gjorde och jag tror att det är en viktig sådan eftersom vi inte har tio år på oss att omvandla Ikea. Jag tycker att vi borde se på de kommande en eller två eller tre åren som är närmast för att vidta några radikala steg”, sade Jesper Brodin.

Han tillade att Ikea efter TaskRabbit har hunnit med att etablera en grupp som ska ta sikte på fler förvärv.

Även kundrelationen togs upp i intervjun och här sade Jesper Brodin att han vill gärna se Ikea våga ta sig an mer risker genom en ”testa och försöka”-metod i interaktionen med gruppen. Hittills har varuhusen varit de primära användningsobjekten i bemötandet av kunder.

Vidare kunde Ikea-chefen också meddela att bolaget inom kort kommer att börja prova att sälja vissa produkter bara online.

Jesper Brodins intervju med affärstidningen skedde i samband med att Ikea hade offentliggjort räkenskapsböckerna för 2017. Året som avslutades i augusti såg bolaget öka försäljningen med 3,8 procent till 34,1 miljarder euro.

Ikea sade 2011 att man hade som målsättning att dubbla försäljningen till 50 miljarder euro innan slutet av detta årtionde.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.