Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Möbeljätten Ikea omorganiserar sina globala supportfunktioner vilket innebär att 150 jobb går förlorade i Sverige, Nederländerna och Belgien. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nedskärningarna är en del av en process med målet att förenkla den nuvarande affärsmodellen och göra företaget mer tillgängligt.

Tolga Öncü, Retail Manager på Ikea Group, uppger att beslutet inte har varit enkelt eftersom medarbetarna är viktiga för Ikea.

”Vi kommer hantera denna situation i linje med våra värderingar och stötta alla berörda medarbetare. Vi är i nära dialog med facket för att hitta den bästa lösningen för varje medarbetare”, säger Tolga Öncü.

Ikea har 150 000 medarbetare världen över.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.