Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Svenska möbeljätten Ikea kommer att öppna sitt första varuhus i Filippinerna 2020. Det har SM Prime Holdings, en av världens största ägare av köpcentrum, uppgett på fredagen, skriver Reuters.

Enligt SM Prime har ett avtal träffats med Ikea om att öppna det första varuhuset i SM Mall Asia. Det är ett köpcentrum vid Manila Bay som dagligen tar emot cirka 300 000 personer.

SM Prime sade att kontraktet med Ikea går ut på att man bygger ut SM Mall Asia för att möjliggöra yta åt möbelgiganten. SM Prime sade också att man överväger att hyra ut en del av ytan till andra aktörer.

Ikea, som i januari såg sin grundare Ingvar Kamprad gå bort, har genom en talesperson bekräftat lanseringen i Filippinerna men inte velat säga mer än så.

Ikea driver idag 415 butiker i 49 länder.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.