Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

 

Den litauiska konkurrensmyndigheten säger nej till de butiksförsäljningsavtal som föreslagits för att dotterbolaget Rimi Baltic ska kunna slutföra förvärvet av UAB Palink, som driver kedjan IKI. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi är förvånade och besvikna över beslutet. Vi har noggrant gått igenom marknaden för att hitta alla tänkbara intressenter för butikerna och vi har lämnat flera alternativa förslag på avtal till den litauiska konkurrensmyndigheten, med fyra olika möjliga köpare. Alla dessa har tidigare godkänts av en förtroendeman som utsetts av konkurrensmyndigheten för att bedöma köparna och avtalen, säger Ica Grupens vd Per Strömberg.

Han beskriver att Litauen är en fortsatt viktig marknad och att man nu går tillbaka till tidigare fokus på organisk tillväxt.

Affären där Ica, genom Rimi Baltic, var tänkt att ta över UAB Palink presenterades i december 2016.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.