Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Detaljhandelsbolaget Ica minskade vinsten oväntat mycket i det första kvartalet.

Omsättningen uppgick till 27 181 miljoner kronor (25 703), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 26 760.

Rörelseresultatet blev 972 miljoner kronor (1 395), väntat rörelseresultat var 1 031. Rörelsemarginalen var 3,6 procent (5,4). I förra kvartalet var rörelsemarginalen 5,6 procent.

Rörelseresultatet exklusive extraordinära poster utföll på 972 miljoner kronor (996), med en rörelsemarginal på 3,6 procent (3,9).

Ebitda-resultat blev 1 364 miljoner kronor (1 775), med en ebitda-marginal på 5,0 procent (6,9).

Resultatet före skatt var 888 miljoner kronor (1 313), analytikerkonsensus 957.

Resultatet efter skatt blev 700 miljoner kronor (1 132), analytikerkonsensus 772.

Resultat per aktie hamnade på 3,46 kronor (5,61).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 732 miljoner kronor (-51).

”Vår försäljningsutveckling i Sverige är bra under kvartalet och vår e-handel visar mycket god tillväxt. Vi har dock en alltför låg utväxling i resultatet av denna försäljningsökning vilket sammantaget innebär att Ica Sveriges resultat i första kvartalet är något svagare än vad vi räknat med. Övriga verksamheter har i stort utvecklats väl. Trots något svagare resultat fortsätter också detta kvartal vår trend med ett mycket starkt kassaflöde i Ica Gruppen”, kommenterar vd Per Strömberg utvecklingen.

Ica-chefen är inte nöjd med resultatet.

”Vi är inte nöjda med resultatet i detta kvartal men sett över en längre period har vi en bra lönsamhet och starka kassaflöden. Vi ser ingen anledning att ändra vår långsiktiga ambition att bibehålla lönsamhet och rörelsemarginal. Vår långsiktiga plan ligger fast och våra målsättningar bestå”, avslutar han sitt vd-ord.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.