Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Detaljhandelsbolaget Ica redovisar en omsättning i linje med förväntat under tredje kvartalet. Resultatet var positivt och bättre än väntat. Jämfört med föregående år steg vinsten.

Omsättningen uppgick till 28 846 miljoner kronor (27 164), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 28 441.

”Ica:s butiksförsäljning i Sverige har god fart även i tredje kvartalet. Definitiva marknadsdata visar att vi växte snabbare än marknaden och tog marknadsandelar under första halvåret. Vår bedömning är att vi har vuxit minst i linje med marknaden också under det tredje kvartalet”, skriver vd Per Strömberg.

Rörelseresultatet blev 1 403 miljoner kronor (1 385), väntat rörelseresultat var 1 364. Rörelsemarginalen var 4,9 procent (5,1).

Rörelseresultatet exklusive extraordinära poster utföll på 1 499 miljoner kronor (1 380), med en rörelsemarginal exklusive extraordinära poster på 5,2 procent (5,1). I förra kvartalet var den justerade rörelsemarginalen 3,6 procent.

Resultatet efter skatt blev 1 082 miljoner kronor (1 100), analytikerkonsensus 1 046.

Vid periodens slut var 256 Ica-butiker aktiva med e-handel och totalt ökade e-handeln för ICA Sverige med 41 procent i kvartalet. Den totala onlineförsäljningen var 365 miljoner kronor (259).

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.