Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Svensk och schweizisk polis gjorde husrannsakan mot oljebolaget Lundin Petroleums kontor i de båda länderna i tisdags, skriver Dagens industri. Det ska vara en del i den utdragna utredningen mot oljebolagets ledning om medhjälp till folkrättsbrott i Sudan.

Från åklagarnas sida är det locket på men Lundin Petroleums presschef bekräftar uppgifterna till Di.

”Jag kan bekräfta att Lundins kontor haft besök av svenska utredare som en del i den förundersökning som bedrivs i Sverige. Vi fortsätter att samarbeta med förundersökningen och är övertygade om att det inte finns någon grund för några anklagelser om felaktigheter mot några representanter för Lundin”, sade Robert Eriksson.

Han menar samtidigt att bolaget är överraskade och frustrerade över att besöken sker nu när förundersökningen pågått i nästan åtta år.

Ian Lundin, Alex Scheiter, såväl som bolagets tidigare vd Ashley Heppenstall och Tethys Oils vd Magnus Nordin är delgivna misstanke om medhjälp till grovt folkrättsbrott. Ett besked om eventuellt åtal kommer troligen i år.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.