Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Husqvarna vinstvarnar för tredje kvartalet.

Koncernens rörelseresultat för tredje kvartalet 2018, exklusive jämförelsestörande poster, beräknas uppgå till cirka hälften av föregående års tredje kvartal som uppgick till 433 miljoner kronor.

Enligt Bloomberg väntades ett rörelseresultat på 568 miljoner kronor.

Nedgången förklaras främst av ofördelaktig produkt- och regionmix för divisionen Husqvarna, till stor del ett resultat av det extremt varma och torra vädret i Europa som började påverka negativt redan under det andra kvartalet.

Å andra sidan förväntas divisionen Gardena rapportera högre rörelseresultat på grund av gynnsam påverkan av det varma vädret vid försäljning av vattenprodukter, men inte tillräckligt för att kompensera nedgången i Husqvarna och en underpresterande Consumer Brands.

Både Husqvarna och Consumer Brands påverkas även av högre råmaterialpriser samt nya tariffer. För 2019 förväntas dessa kompenseras för genom prisökningar.

Bolaget meddelar också att omstruktureringsåtgärder inletts för att anpassa tillverkning mot bakgrund av tidigare meddelade beslut att omstrukturera vissa segment.

Husqvarnas delårsrapport för tredje kvartalet 2018 kommer att publiceras som planerat den 19 oktober.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.