Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Humöret bland de svenska handlarna stiger i juni.

Den senaste framtidsindikatorn, som tas fram av Svensk Handel, visar på en uppgång i juni till 99,9. Det är en uppgång om 6,6 enheter jämfört med maj och 0,3 enheter lägre jämfört med för ett år sedan.

– Det fina vädret gör att butikernas optimism ökar inför sommaren. Under sommarmånaderna ökar trafiken på gator, torg och i butikerna. Bland e-handlarna är det fler som hoppas på en molnig sommar, säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel.

Framtidsindikatorn för e-handeln i juni hamnar på 109,9, en minskning med 10,6 enheter. Det uppges framför allt bero på en kraftig minskning av förväntningarna på den framtida försäljningen som låg på en hög nivå i maj.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.