Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Kinas största smartphone-tillverkare Huawei arbetar på artificiell intelligens som läser av känslor. Det rapporterar CNBC.

Huawei har för avsikt att lansera en känslobaserad AI-mjukvara i närtid. Syftet är att förändra hur människor talar med sina artificiellt intelligenta röstassistenter.

Den typ av program som Huawei har i åtanke har för avsikt att försöka hålla liv en konversation så länge som möjligt så att en användare inte känner sig ensam. Huawei-chefer delger att en av inspirationskällorna är filmen Her som demonstrerade ett liknande koncept.

Felix Zhang som är affärsområdeschef på Huawei bedömer att i framtiden kommer alla av företagets kunder önska att de kan interagera med systemet på en emotionell nivå, och det är åt det hållet vi rör oss mot på längre sikt.

Företaget lanserade en röstassistent för den kinesiska marknaden för fem år sedan som i dagsläget har 110 miljoner dagliga användare i landet.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.