Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Sentimentet i USA har återhämtat sig kraftigt den senaste tiden och Fear & Greed-index indikerar nu att det är extrem girighet i marknaden.

Under tisdagen steg Fear & Greed-index till 81, på en skala mellan 0 och 100. Därmed är indikatorn uppe och nosar på de nivåer som nåddes i början av sommaren och i februari. Sentimentet har svängt om rejält på kort tid efter att ha varit nere under 20 för bara en månad sedan. Ju närmre indexet är 100 desto mer girighet indikeras i marknaden och tvärtom är det en hög rädsla i marknaden när indexet faller ned mot 0.

Fear & Greed-index är en kombination av sju olika indikatorer som visar om marknaden för närvarande drivs av rädsla eller girighet. Den här typen av sentimentindikatorer har historiskt kunnat visat sig peka ut contrarian-lägen i marknaden, till exempel att börsen ofta närmar sig en botten när rädslan är som störst.

S&P 500-index stängde igår på en ny rekordnivå vid 2 506,65.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.