Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

H&M:s tidigare uttalande om att man har gjort framsteg med att ge arbetare vid asiatiska fabriker rättvisa levnadslöner får kritik av organisationen Fair Action, rapporterar Sveriges Radio.

Enligt Fair Faction uppgår månadslönen vid leverantörsfabriker i Bangladesh till cirka 835 kronor, vilket för sömmerskorna endast täcker hälften av behoven kring mat, bostad och sjukvård åt sig och sina barn.

Fair Faction anser därför att H&M borde jobba mot att höja inköpspriserna för plaggen hos de leverantörsfabriker som är villiga att höja lönerna.

H&M har kommenterat sitt uttalande och menar att det är en misstolkning. Det klädjätten menade var att man har lyckats få ett rättvist lönesystem på plats, men inte att textilarbetarna redan i år väntades få en lön det går att leva på, enligt hållbarhetschefen Anna Gedda.

”Visionen vi har är att alla arbetare inom textilindustrin ska kunna ha en lön de kan leva på och som är rättvist förhandlad. Det är definitivt en långsiktig vision”, sade Anna Gedda.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.