Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Klädjätten H&M redovisar en bruttomarginal för det tredje kvartalet som var lägre än i fjol. Bolaget rapporterar minskad vinst.

Omsättningen var redan känd och uppgick till 55 821 miljoner kronor (51 229).

Rörelseresultatet blev 3 976 miljoner kronor (4 939). Rörelsemarginalen var 7,1 procent (9,6). Analytikernas förväntningar enligt Bloomberg var 4 161 miljoner kronor.

Bruttovinsten blev 28 091 miljoner kronor (26 350), med en bruttovinstmarginal på 50,3 procent (51,4).

Resultatet före skatt var 4 012 miljoner kronor (5 016). Väntat här var 4 200 miljoner kronor.

Resultatet efter skatt blev 3 099 miljoner kronor (3 837).

Resultat per aktie hamnade på 1,87 kronor (2,32).

De problem som uppstod under våren i samband med implementeringen av nya logistiksystem i USA, Frankrike, Italien och Belgien medförde extraordinära kostnader om cirka 400 miljoner kronor i tredje kvartalet. Försäljningen på dessa marknader minskade sammantaget med 8 procent, medan de övriga 66 marknaderna sammantaget ökade försäljningen med 8 procent i lokala valutor i kvartalet.

”Vi fortsätter optimeringen av butiksportföljen för att möta kundernas ändrade shoppingmönster i det pågående onlineskiftet. Hittills i år har detta inneburit ett lägre nettotillskott av nya butiker inom koncernen. Vi ser även att skiftet öppnar upp för ännu bättre hyresvillkor för både nya och befintliga butiker”, kommenterar vd Karl-Johan Persson i rapporten och fortsätter:

”Vi har som alltid ett långsiktigt perspektiv. Vårt omställningsarbete fortsätter och även om det fortfarande finns många utmaningar, får vi alltfler signaler som visar att vi är på rätt väg. Vi ser därför positivt på framtiden och de möjligheter som finns för H&M-gruppen.”

Varulagret uppgick till 38 719 miljoner kronor (33 583), en ökning med 15 procent i kronor jämfört med motsvarande tidpunkt föregående år. I lokala valutor var ökningen 12 procent.

Onlineförsäljningen räknat i svenska kronor ökade, enligt kvartalsrapporten, med 32 procent jämfört med motsvarande kvartal ifjol.

Finwire/EFN

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.