Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Det brittiska parlamentet röstade under måndagen för en utbyggnad av en tredje landningsbana på flygplatsen Heathrow i London, skriver City Am.

Förslaget röstades igenom med stor majoritet för. Totalt blev slutsiffrorna 415-119 till fördel för en ny landningsbana.

Samtidigt valde många av ledamöterna att gå emot det egna partiets riktlinje. Inom de Konservativa valde utrikesministern Boris Johnson att inte närvara vid omröstningen. Han har tidigare sagt att han skulle slänga sig framför en bulldozer om man försöker gå vidare med att bygga ut flygplatsen.

Greg Hands, som i protest avgick som minister förra veckan, var också en av dem som röstade emot.

Bland det största oppositionspartiet Labour valde 95 ledamöter att gå emot det egna partiet.

Londons borgmästare Sadiq Khan, också Labour, var snabbt ute med att säga att omröstningen inte innebär slutet.

”Som borgmästare ansluter jag till det rättsliga motstånd som framförts av lokala myndigheter som sätter sig i opposition till Heathrows expansion”, sade han.

En tredje landningsbana vid Heathrow har diskuterats i 20 år. De som förespråkar den hänvisar till de ekonomiska fördelarna, medan motståndarna varnar för ljudbuller och ökade luftföroreningar.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.