Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Verkstadsbolaget SKF:s valberedning föreslår att Hans Stråberg väljs till ny styrelseordförande i bolaget. Han är styrelseordförande i Atlas Copco, Roxtec, CTEK, Nikkarit Holding, vice styrelseordförande i Stora Enso, Orchid Ortopedics och styrelseledamot i Investor, N Holding, Mellby Gård och Hedson Technologies. SKF:s nuvarande styrelseordförande Leif Östling har meddelat att han inte ställer upp för omval vid årsstämman 2018. Det framgår av ett pressmeddelande.

Valberedningen föreslår även Colleen Repplier som ny styrelseledamot i SKF. Colleen Repplier är för närvarande vice president och general manager i Johnson Controls. Hon är också styrelseledamot i Kimball Electronics. Baba Kalyani och Marie Bredberg har meddelat valberedningen att de inte står till förfogande för omval.

Valberedningen föreslår att styrelsen ska bestå av nio ledamöter och inga suppleanter. Utöver föreslaget nyval av Hans Stråberg och Colleen Repplier föreslår valberedningen omval av styrelseledamöterna Peter Grafoner, Lars Wedenborn, Hock Goh, Alrik Danielson, Nancy Gougarty, Ronnie Leten och Barb Samardzich. Valberedningens övriga förslag kommer att offentliggöras i samband med kallelsen till årsstämman 2018.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.