Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Volvo Cars, med kinesiska Geely som huvudägare, oroas över ett potentiellt handelskrig mellan USA och EU.

I en intervju med nyhetsbyrån Bloomberg uppgav vd Håkan Samuelsson att ett sådant scenario skulle vara problematiskt för Volvo.

Volvo planerar att skapa fler jobb i USA genom investering i South Carolina. Därifrån är det tänkt att hälften av de producerade bilarna ska gå på export.

Om Volvos planer nu kommer att grusas på grund av tullarna är för tidigt att säga, uppgav Håkan Samuelsson. Han tillade att han hoppas att USA inte inför några tullar och att EU inte svarar med vedergällning.

Volvo-chefen kommenterade också kort möjligheten för en börsnotering och sade att det är ett möjligt alternativ som ägaren Li Shufu beslutar om.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.