Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Säkerhetsbolaget Gunnebos aktie på Stockholmsbörsen handelsstoppades i morse. Bolaget meddelade vid lunchtid att verksamheten i Frankrike, Belgien och Luxemburg säljs, vilket resulterar i en förlust på 60-65 miljoner euro. Handeln i aktien återupptas kl 12.50 efter öppningsauktionen som inleds kl 12.40. Det framgår av ett börsmeddelande.

Säkerhetsbolaget Gunnebo avser att avyttra sin verksamhet i Frankrike, Belgien och Luxemburg efter att ha fått ett erbjudande från private equity-företaget Opengate Capital. Det beskedet ges efter att Gunnebos aktie under morgonen handelsstoppats.

”Den planerade försäljningen av den franska och belgiska verksamheten inom systemintegration stämmer överens med vår strategi att bli ett mer fokuserat produktbolag”, säger Gunnebos vd och koncernchef Henrik Lange.

Verksamheten som säljs omsatte 117 miljoner euro under 2017 och avyttringen väntas ge en transaktionsförlust om 60-65 miljoner euro då köpeskillingen är symbolisk, uppger Gunnebo i ett pressmeddelande.

Av förlusten väntas 15 miljoner euro vara kassapåverkande i form av kapitalinjektion och transaktionskostnader. Gunnebo kommer att redovisa en transaktionsförlust om 60 miljoner euro i andra kvartalet, av vilka 1 miljon euro är kassapåverkande.

Affären är föremål för konsultation från lokala fackföreningar och konkurrensgodkännande. Gunnebo räknar med att affären är genomförd under fjärde kvartalet i år.

Gunnebo presenterar sin rapport för det andra kvartalet som planerat den 19 juli klockan 08.00.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.