Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Bergendahl & Son ser Lars Ljungälv ta över som vd efter att Peter Lund aviserat en önskan om att fokusera helt på Bergendahls Food och City Gross.

Enligt Peter Lund är den digitala omvandlingen inom branschen mycket snabbare nu än vad som gällde för ett antal år sedan.

”Bergendahls Food och City Gross är på rätt väg, men uppdraget kräver full uppmärksamhet bland annat med tanke på de utmaningar som branschen står inför de närmaste åren. Därför har jag för en tid sedan meddelat ägarna och styrelsen att jag vill lämna min post som vd för moderbolaget Bergendahl & Son”, säger han i ett pressmeddelande.

Förändringen sker i fullt samförstånd mellan ägarfamiljen, styrelsen och Peter Lund, uppges det.

Bergendahl & Sons nya vd Lars Ljungälv kommer närmast från Swedbank där han varit globalt ansvarig för stora företag. Han har samtidigt suttit i styrelsen för Bergendahl & Son samt varit rådgivare till ägarfamiljen.

Lars Ljungälv tillträder sin nya vd-roll den 1 december.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.