Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Gruvbolaget Boliden har utsett Mikael Staffas till ny vd och koncernchef med tillträde den 1 juni. Han har varit anställd i bolaget och medlem i koncernledningen sedan 2011, först som finanschef och sedan 2015 som direktör för affärsområdet Gruvor. Rekrytering av ny direktör för affärsområde Gruvor inleds omgående. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Det känns mycket bra att kunna säkerställa kontinuitet i Boliden. Mikael känner företaget väl och har en djup förståelse för den strategiska inriktningen liksom betydelsen av kontinuerliga förbättringar av verksamheten för att säkerställa konkurrenskraft och värdeskapande, säger Anders Ullberg, styrelseordförande i Boliden.

Bolidens nuvarande vd Lennart Evrell har sedan tidigare meddelat att han önskar avgå vid halvårsskiftet 2018.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.