Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

President Donald Trumps nya ekonomiska rådgivare blir Larry Kudlow, rapporterar CNBC med hänvisning till Vita huset.

Larry Kudlow, en förespråkare av frihandel, tar över efter Gary Cohn som avgick efter att Donald Trump aviserat högre tullar på stål och aluminium.

Larry Kudlow själv har kommenterat utnämningen och sagt att han är bekväm att jobba med Donald Trump efter att ha intervjuat honom i mer än 20 år. Kudlow har bland annat en journalistisk bakgrund på CNBC. Han är även jobbat inom finansvärlden med Bear Stearns.

Tidigare har av CNBC även Chris Lidell, tidigare finanschef vid General Motors och Microsoft, samt Shahira Knight, som är vice koncernchef för NEC, lyfts fram som favoriter. Men senare fick affärskanalen information om att Larry Kudlow var förhandsfavoriten vilket nu bekräftats.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.