Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Verkstadsbolaget Haldex redovisar minskande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en vändning till vinst. Bolaget ökar utdelningen till 0,55 kronor (0).

Omsättningen uppgick till 1 049 miljoner kronor (1 054).

Rörelseresultatet blev 33 miljoner kronor (-25), med en rörelsemarginal på 3,1 procent.

Rörelseresultatet exklusive extraordinära poster utföll till 66 miljoner kronor (48), med en rörelsemarginal exklusive extraordinära poster på 6,3 procent (4,6).

Resultatet efter skatt blev 14 miljoner kronor (-56).

Resultat per aktie hamnade på 0,25 kronor (-1,27).

Haldex föreslår 0,55 kronor i utdelning (0).

Kassaflöde för löpande verksamhet var 45 miljoner (88).

Bolaget noterar positiva signaler på marknaderna.

”Vi ser positiva signaler från ett flertal marknader. Då vi har hälften av vår omsättning i Nordamerika påverkar den ökade efterfrågan på denna marknad oss mest. I Kina räknar vi med god tillväxt, drivet av lagändringen för bromshävarmar. Denna tillväxt sker däremot med lägre marginaler än vad vi ser i västvärlden. I Europa har vi en stark position på en stabil marknad. Det gör sammantaget att vi gör bedömningen att omsättningen för 2018 kommer öka jämfört med 2017”, skriver vd Åke Bengtsson i rapporten.

Haldex spår att justerad rörelsemarginal 2018 blir något lägre eller i nivå med 2017.

Ökad omsättning ger förutsättningar för högre rörelseresultat. Det kommer att balanseras av ökad investeringstakt i utvecklingsprojekt samt kostnader för expansion i Nordamerika och Kina. Bedömningen är att rörelsemarginalen för 2018 blir något lägre eller i linje med rörelsemarginalen exklusive engångsposter för 2017.”

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.