Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Efter att fordonskonglomeratet Geely köpt in sig i båda lastbilstillverkarna Volvo och tyska Daimler har frågor om styrelserepresentation väckts.

Nu väljer Volvos valberedning att peta Håkan Samuelsson, vd för Geelyägda Volvo Cars, från Volvos styrelse.

Volvos valberedning skickade på fredagen ut förslag på styrelsesammansättning där Håkan Samuelsson, vd för Geely-ägda Volvo Cars, föreslogs väljas om. Bara några timmar senare stod det klart att Geely blivit huvudägare i Daimler. Under måndagsmorgonen reviderade Volvos valberedning sitt förslag och föreslår nu att Håkan Samuelsson inte väljs om.

”Anledningen till att Håkan Samuelsson inte föreslås för omval är offentliggörandet att Geely Group går in som största aktieägare i den tyska fordonstillverkaren Daimler, en av Volvokoncernens största konkurrenter. Volvo Car Group där Håkan Samuelsson är vd är ett dotterbolag till Zheijang Geely Holding Group vars huvudägare är Li Shufu”, skriver valberedningen i ett pressmeddelande.

Ledningen hos Daimler har å sin sida försökt att blockera Geelys representanter från att ta en plats i styrelsen då de oroats över att Geely får tillgång till strategisk information, rapporterar Bloomberg.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.