Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Greklands krisprogram slutförs när landet nu tar emot den sista utbetalningen av de tre nödlånspaket som landet fick i samband med skuldkrisen 2010. Det rapporterar Sveriges Radio.

Landet har fått mer än 260 miljarder euro i nödlån från andra länder i eurozonen och den internationella valutafonden IMF sedan skuldkrisen bröt ut. Sedan dess har eurozonen enats om att Grekland åter ska bli ekonomiskt självständigt.

Den grekiska statsskulden är dock motsvarande 180 procent av landets BNP, en skuldkvot som är högre än den man hade när krisen bröt ut.

Lars Henriksson, valutastrateg på Handelsbanken, bedömer att det är väldigt svårt för grekiska företag att låna pengar till investeringar, då Greklands banker fortfarande sitter på en stor del dåliga lån.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.