Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Musiktjänsten Spotify noteras på New York-börsen på tisdag i nästa vecka och redan nu spekuleras det för fullt i den så kallade gråhandeln där priset pressats upp till rekordnivåer. Det rapporterar Sveriges Radio på torsdagsmorgonen.

– I dagsläget indikerar vår gråhandel ett börsvärde på 29 miljarder dollar, vilket innebär en aktiekurs på 160 dollar, säger Erik Hansén, marknadsstrateg på börsmäklaren IG.

Det ska noteras att gråhandeln är helt separat från den vanliga aktiehandeln. Det handlar helt enkelt om investerare som kan spekulera vad priset kommer att bli när aktien börjar handlas på börsen. Erik Hansén pekar dock på att gråhandeln tidigare varit en bra indikator på hur börsnoteringen för teknikbolag kommer att ligga i värde.

Under de senaste veckorna har gråhandeln i Spotify pendlat mellan 24 och 29 miljarder dollar. I samband med att Dropbox fick en stark start på börsen har Spotifyvärdet stigit i IG:s gråhandel.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.