Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Google lägger ned det sociala nätverket Google+ efter att en intern utredning funnit en bugg som gav utomstående utvecklare tillgång till användarnas privatdata. Det framgår av ett blogginlägg.

En annan anledning till varför Google+, som lanserades 2011, upphör att existera är för att tjänsten aldrig blev tillräckligt stor. Enligt Google har 90 procent av användningen på Google+ varit under fem sekunder.

Wall Street Journal skriver också om nedläggningen och tillägger hur företaget valde att hålla tyst om buggen. Det fanns en stor oro att detta skulle kunna leda till en regulatorisk utredning och orsaka bolaget skada på samma sätt som Facebook under vårens dataskandal, uppgav källor med insyn.

Den upptäckta buggen är numera åtgärdad av Google.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.