Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Google har i det tysta plockat upp Redux, en brittisk startup inom ljudteknik. Det rapporterar Bloomberg News.

Det framgår inte när affären gjordes men själva aktieöverföringen från Redux holdingbolag till Google blev bekräftad den 13 december, enligt inskickade dokument i Storbritannien. Tekniksajten Crunchbase har sagt att köpet skedde i augusti.

Redux ligger bakom en teknik som tillåter ljud att komma genom skärmen på en mobil istället för en högtalare. På det sättet frigörs utrymme i mobilen för andra komponenter, som till exempel större batterier.

Google som säljer egna mobiler sedan 2016 kan nu dra nytta av kunnandet inom Redux och utrusta dem med en bättre ljudkvalité, uppger nyhetsbyrån.

Redux är dock inte bara begränsade mot mobilområdet utan jobbar också mot bilar, industriella styrkontroller och datorer. Totalt har bolaget 178 patent godkända i Storbritannien, enligt sin profilsida på Linkedin. En känd investerare i Redux är Arie Capital.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.