Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Den amerikanska tillverkaren av elgitarrer, Gibson, har ansökt om konkursskydd på grund av för höga skulder, rapporterar BBC.

Bolaget dras med 500 miljoner dollar i skulder och kommer nu att tas över av sina långivare. Bland dessa finns Silver Point Capital, Melody Capital Partners och fonder med koppling till KKR Credit Advisors.

Gibson som säljer 170 000 gitarrer i mer än 80 länder planerar att lämna konkursskyddet den 24 september.

En av faktorerna till varför Gibson tvingats till konkursskyddet är det olyckliga förvärvet av Philips konsumentenhet för ljudprodukter.

Affären kostade företaget 135 miljoner dollar när det genomfördes för fyra år sedan, men har inte alls fallit ut väl. Gibson avser nu att helt dra sig ur den verksamheten för att kunna fokusera på musikinstrument. Bolagets försäljning av elgitarrer var upp mer än tio procent under de senaste tolv månaderna fram tills januari 2018.

Bland de som använt Gibsons gitarrer är Elvis Presley, Keith Richards och Jimmy Page.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.