Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Medicinteknikbolaget Getinge reserverar 1,8 miljarder kronor för förväntade kostnader med anledning av ett skadeståndskrav i USA och Kanada riktat mot dotterbolaget Atrium Medical. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är patienter som påstår att komplikationer uppstått från Atrium Medicals kirurgiska nätimplantat som begär skadestånd.

Getinge bestrider dessa skadeståndskrav och de första målen väntas prövas sent 2019 och i början av 2020, enligt pressmeddelandet.

Getinge tillägger samtidigt att reservationen, som är baserad på all tillgänglig information och avsedd att täcka alla kostnader relaterade till skadeståndskraven, är en uppskattning. Därmed kan kostnaderna komma att bli ”väsentligt högre eller lägre”, uppges det.

I tillägg meddelar Getinge att man gör en nedskrivning av huvudsakligen immateriella tillgångar, vilket slår mot resultat med 90 miljoner kronor under det tredje kvartalet.

Getinge förvärvade Atrium Medical 2011 för 680 miljoner dollar.

Getinge rasar 15 procent i inledningen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.