Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Industrijätten General Electric har gått riktigt svagt på börsen men under tisdagen rusade aktien och stängde 4,3 procent högre. Orsaken var spekulationer om att finansmannen Warren Buffett kan komma att köpa in sig i bolaget.

”Det kan vara en trolig teori med tanke på att Buffett nyligen sade till media att han skulle vara intresserad av GE till rätt pris”, säger William Blair-analytikern Nicholas Heymann till Bloomberg News.

Uppgången kom efter att GE-aktien i måndags stängt på den lägsta nivån sedan 2009. Hittills i år är GE den sämsta aktien i Dow Jones-index.

Warren Buffett och hans Berkshire Hathaway hjälpte GE under finanskrisen genom en investering i preferensaktier. När dessa sedan omvandlades till stamaktier sålde han merparten av innehavet.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.