Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Finska energiföretaget Fortum har tecknat ett samförståndsavtal med NBCC om att utveckla laddinfrastrukturen för elbilar runt om i Indien, enligt ett pressmeddelande.

”Avtalet kommer att omfatta alla större aktiviteter i värdekedjan, från planering och design till investering och drift av laddinfrastrukturen med hjälp av ett molnbaserat system”, säger Fortum.

Fortum har som ett första steg valt att installera en laddare vid NBCC:s lokaler i New Delhi. Laddaren styrs med hjälp av Fortums molnbaserade system.

För de kommande 12 till 18 månaderna är målet att placera ut ytterligare mer än 150 laddare, enligt uppgift. Indien som storsatsar på elbilar har idag endast cirka 6 000 på sina vägar.

NBCC, tidigare National Buildings Construction Corporation, är sedan 2012 ett publikt bolag med den indiska staten som fortsatt storägare.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.