Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Fortum är nu nära att lägga fram ett bud på Uniper som är en avknoppning från EON. Enligt uppgifter till Bloomberg News kan en affär presenteras redan den här veckan.

Det handlar då om ett förvärv av 47 procent av aktierna som EON kontrollerar i Uniper. EON väntas dock inte kunna fatta något beslut om en försäljning förrän 2018 på grund av regulatoriska frågor.

Uniper som verkar inom kraftgenerering och elhandel sattes på börsen i september förra året. Eon behöll ett ägande på 46,65 procent i samband med noteringen och sade sig då vara redo att sälja av resten inom närmaste framtiden, men inte före 2018 på grund av potentiella negativa skatteeffekter. Redan i våras fanns det uppgifter om att Fortum diskuterade ett köp av Uniper.

Fortum har handelsstoppats på Helsingforsbörsen efter uppgifterna från Bloomberg. Aktien var då upp 3 procent.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.