Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Kataloniens regionpresident Carles Puigdemont hade fram till klockan tio på sig att svara den spanska regeringen om regionen hade utropat självständighet eller inte.

Svaret kom i ett brev som publicerats av tidningen El Mundo. Men frågan är om svaret gör den spanska regeringen något klokare. I brevet skriver Puigdemont, enligt Reuters och Bloomberg, att han vill inleda en dialog om Kataloniens framtid med Madrid de närmaste två månaderna.

Men något klart svar på om regionen utropat självständighet, som Madrid efterfrågar, ges inte. Detta beklagas av den spanska regeringen och nu ger man Katalonien fram till torsdag på sig att korrigera sig.

Spaniens vice premiärminister Soraya Saenz de Santamaria sa under förmiddagen, enligt Bloomberg News, att frågan inte är svår att besvara.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.