Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Styrelsen i affärssystembolaget Fortnox ser allvarligt på situationen med storägaren och ledamoten Olof Hallrup som häktats på sannolika skäl misstänkt för insiderbrott.

– Styrelsen har gjort en samlad bedömning av situationen efter kontakter med bolagets olika
intressenter. Det faktum att en person kvarstår i styrelsen under misstanke om insiderbrott riskerar att påverka förtroendet för bolaget, framgår det av ett pressmeddelande.

Däremot har styrelsen inget mandat att tillsätta eller avsätta styrelseledamöter då det är en fråga för bolagsstämman. Därför har styrelsen bett Olof Hallrup att med hänsyn till Fortnox bästa självmant lämna styrelsen. Hallrup uppmanas att avstå sin plats i valberedningen till den i storlek nästkommande ägaren, säger ordförande Torbjörn Gunnarsson.

Olof Hallrup misstänks för grovt insiderbrott under perioden 8-11 mars 2016. Strax efter, på måndagen den 14 mars 2016, lade norska konkurrenten Visma ett miljardbud på aktierna i Fortnox vilket fick aktierna i NGM-bolaget att rusa kraftigt. Storaffären blev dock inte av efter att bland annat Hallrup motsatte sig affären och norrmännen drog tillbaks budet i juli samma år.

Efter Vismas förvärvsförsök har Fortnox-aktien gått starkt och handlas idag för nära 45 kronor, en uppgång på över 200 procent jämfört med kursen efter att budet drogs tillbaka.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.