Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Företagskonkurserna i Sverige ökade med 2 procent i september jämfört med samma månad året innan.

Det är framför allt i branscherna hotell- och restaurang, byggindustrin och detaljhandeln som konkurserna fortsätter att öka, enligt statistik från UC.

– Framförallt är det mindre bolag i dessa branscher som går i konkurs. I byggsektorn sker just nu en övergång av arbetskraft från Rot-sektorn till större anläggningsarbeten och det påverkar en del byggbolag negativt. I hotell- och restaurangföretagen är en tänkbar förklaring höjningen av arbetsgivaravgifterna för ungdomar som har tredubblats. I detaljhandeln ser vi den kraftiga utvecklingen av e-handel som minskar behovet av fysiska butiker och den utvecklingen lär inte avta, kommenterar Richard Damberg, ekonom och utbildningsansvarig på UC.

Konkurserna i hotell- och restaurang var upp 22 procent i september. I byggindustrin och detaljhandeln var ökningen 17 respektive 9 procent.

Hittills i år har de svenska företagskonkurserna ökat med 5 procent.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.