Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Den senaste mäklarpanelen från Fastighetsbyrån visar på ett ökat övertag för köparna på en kylig bostadsmarknad.

Frågan var ”För vilka är bostadsmarknaden mest fördelaktig just nu?” och snittet blev 4,4 på en skala 0 (köparna) till 10 (säljarna). På samma fråga var snittet 4,74 under april.

”Svenskarna har under lång tid vant sig vid högtryck och stigande priser på bostadsmarknaden. Så ser det inte ut längre och det skapar en osäkerhet hos konsumenterna om hur utvecklingen kommer se ut framåt. Många vill hitta enskilda orsaker till avmattningen på marknaden, till exempel det skärpta amorteringskravet. I praktiken är det flera faktorer som samverkar och mycket psykologi”, kommenterar Johan Engström som är vd på Fastighetsbyrån.

Nu under sommaren går bostadsmarknaden in i en lugnare period och vi kommer antagligen få en fingervisning i augusti om hur höstens marknad kommer se ut.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.