Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Ford planerar att omvandla Detroits förfallna tågstation, Michigan Central Station, och närliggande områden till ett techcampus. Satsningen väntas kosta 740 miljoner dollar över de kommande fyra åren och företaget hoppas på subventioner om minst 250 miljoner dollar från myndigheter på olika nivåer, skriver Reuters.

Enligt Ford för man samtal med federala, delstatliga och lokala utvecklingsgrupper och tjänstemän om potentiella skattelättnader för omvandlingen av stationen.

Sedan 1988 har Michigan Central Station hållits stängd och låtits förfalla som en symbol för Detroits nedgång som bilstad. Sedan 1950-talets glansdagar för bilindustrin i staden har befolkningen fallit från 1,5 miljoner till dagens 673 000.

Men Ford, som har sitt säte i Detroit, vill nu göra om byggnaden till en plats som kan ta upp emot 5 000 teknikanställda och programutvecklare med fokus på autonom körning.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.